Hasbara_MainPic הסברה משפטית
Hasbara_MainPic הסברה משפטית
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9974772

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    הילד נפצע? יש לכם ביטוח תאונות תלמידים שחובה שתכירו

    על כל תלמיד בישראל, חל במהלך כל השנה, ביטוח תאונות אישיות – בין אם התאונה שבה התלמיד נפצע קשורה למוסד החינוך שבו הוא לומד ובין אם לאו. מאמר זה ידבר בהרחבה על ביטוח תאונות אישיות לתלמיד.

    הילד נפצע? יש לכם ביטוח תאונות תלמידים שחובה שתכירו

    תוכן עניינים

    מי זכאי לביטוח תאונות תלמידים?

    לביטוח תאונות תלמידים זכאי:

    • כל ילד בן 3 ומעלה שלומד בגן ילדים
    • כל תלמיד בית ספר, מכיתה א' ועד כיתה י"ב, הלומד במוסד חינוך מוכר
    • הורה, אח גדול, או כל קרוב משפחה אחר של תלמיד אשר השתתף בחינם בפעילות של המוסד החינוכי, בין אם הפעילות התרחשה במוסד החינוכי עצמו, ובין אם מחוצה לו

    כמו כן, גם תלמידים שעוד לא השלימו את לימודיהם לפי תכנית לימודים בכיתה י"ב, זכאים, בכפוף לאישור שר החינוך, לביטוח תאונות תלמידים, עד שישלימו את לימודיהם.

    בנוסף, יש להבהיר, שביטוח תאונות תלמידים אינו חל על פגיעה בתאונת דרכים – שכן בתאונה מסוג זה מופעל ביטוח הרכב. גם עקב פגיעה מתאונת עבודה או מפעולת איבה לא ניתן להפעיל ביטוח תאונות תלמידים – שכן הגוף שמעניק פיצויים בגין פגיעות שכאלה הוא המוסד לביטוח לאומי.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      איך ניתן להפעיל את הביטוח במקרה של תאונה?

      כדי להפעיל את הביטוח במקרה של תאונה, יש להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח. לתביעה יש לצרף:

      • צילום של תעודות הזהות של שני הורי התלמיד, וכן את הספח בו מופיעים פרטיו של התלמיד עצמו. אם לתלמיד הורה יחידני, יש לצרף תצהיר אפוטרופוס, עליו חתום ההורה
      • אישור לימודים במוסד החינוך ואישור על כך שעקב התאונה, נעדר התלמיד ממוסד חינוך זה
      • כתב ויתור על סודיות רפואית
      • מסכים רפואיים ממועד התאונה וכן מסמכים רפואיים עדכניים בהתאם לסוג הפגיעה שנגרמה מהתאונה (למשל: צילומי רנטגן)
      • מסמכים מגופים שונים שהיו קשורים בדרך כלשהי לתאונה (מד"א, משטרת ישראל, המוסד לביטוח לאומי)
      • ייפוי כוח חתום (אם התביעה מוגשת על ידי עורך דין)

      יש להבהיר, שגם על תביעות ביטוח חלה התיישנות. תקופת ההתיישנות בתביעות ביטוחיות היא 3 שנים. ואולם, כשהנפגע הוא קטין, לא חלה תקופת התיישנות כל עוד הוא טרם הפך לבגיר. מכאן שלמעשה, על תביעות ביטוח במקרים של תאונות תלמידים, יכולה לחול תקופת התיישנות גם לאחר זמן רב מאוד מיום התאונה. אם, לדוגמא, הנפגע הוא בן 3, תקופת ההתיישנות חלה רק 15 שנים לאחר התאונה – כאשר הנפגע מגיע לגיל 18 (קרי, הופך לבגיר).

      איך נקבע גובה הפיצוי ואת מי ניתן לתבוע מלבד חברת הביטוח?

      גובה הפיצוי נקבע בהתאם לחומרת הפגיעה. אחד מהשיקולים המרכזיים בקביעת גובה הפיצוי הוא האם התאונה גרמה לנכות זמנית של התלמיד, או לנכות קבועה. אם הנכות היא זמנית, הפיצוי מוענק בהתאם לתקופה בה התלמיד היה מרותק למיטתו, בהתאם לימים שבהם היה מאושפז וכדומה.

      במקרים מסוימים, בנוסף לחברת הביטוח, ניתן לתבוע גם תביעה כנגד מוסד החינוך של התלמיד, ו/או כנגד הרשות המקומית שבה נמצא מוסד חינוך זה. כדי שתביעות שכאלה תתקבלנה, יש להוכיח שהתאונה נגרמה כתוצאה מרשלנות של מוסד החינוך ו/או הרשות המקומית.

      לסיכום, לביטוח תאונות תלמידים זכאי כל ילד בן 3 או יותר שלומד בגן ילדים, כל תלמיד בית ספר הלומד במוסד חינוך מוכר, קרוב משפחה של תלמיד שהשתתף בחינם בפעילות של המוסד החינוכי, וכן, בכפוף לאישור שר החינוך, תלמיד שטרם השלים את לימודיו. ביטוח זה אינו חל על פגיעה בתאונת דרכים, מתאונת עבודה או מפעולת איבה.

      כדי להפעיל את הביטוח במקרה של תאונה, יש להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח, ולצרף לה מסמכים שונים. בתביעות ביטוח במקרים של תאונות תלמידים, תקופת ההתיישנות מתחילה כשהנפגע הופך לבגיר, או כעבור 3 שנים – המאוחר מבין השניים.

      גובה הפיצוי נקבע בהתאם לחומרת הפגיעה, ובמקרים מסוימים ניתן לתבוע גם את מוסד החינוך של התלמיד ואת הרשות המקומית שבה מוסד החינוך נמצא, בנוסף לחברת הביטוח.

      אנחנו עושים מאמץ לדייק בכל התוכן המופיע באתר Hasbara יחד עם זאת האמור באתר אינו תחליף לייעוץ משפטי והמסתמך על האמור באתר – עושה כן באחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9974772 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף