Hasbara_MainPic הסברה משפטית
Hasbara_MainPic הסברה משפטית
פנייה לייעוץ אישי




    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9974772

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    תופעה קשה: התאבדות גברים כתוצאה מהליכי גירושין

    קשה להתווכח על כך שגירושין הוא אירוע משמעותי בחיי כל אדם העובר זאת. בני זוג שמתגרשים נשארים לעתים ביחסים קורקטיים וטובים גם לאחר גירושיהם. לעתים, לאחר הגירושין, היחסים בין בני הזוג לשעבר אינם טובים, והם יכולים להיות מלווים בדיונים תכופים בביהמ"ש, ואולי אף בשנאה של ממש, באופן הדדי.

    תופעה קשה: התאבדות גברים כתוצאה מהליכי גירושין

    מאמר זה יעסוק בתופעה, אולי הכי קשה שיכולה לקרות בכל הקשור לגירושין: התאבדות גברים כתוצאה מהליכי גירושין.

    תוכן עניינים

    התאבדות גברים כתוצאה מהליכי גירושין – סטטיסטיקה

    ב-2018 פרסם משרד הבריאות דו"ח באשר להתאבדויות בישראל. הדו"ח הראה, כי בכל שנה, בין 300 ל-400 ישראלים שמים קץ לחייהם. עוד הראה הדו"ח, כי ככל שהגיל עולה, עולה גם שיעור המתאבדים, וכן שכ-80% מאותם בין 300 ל-400 ישראלים שמתאבדים בכל שנה – הם גברים. בנוסף, הדו"ח הראה, באופן מובהק, שהרוב המוחלט מהגברים המתאבדים, הם גרושים, בערך פי שבעה יותר מהרווקים והנשואים שעושים כן.

    מהן הסיבות הנפוצות להתאבדות גברים גרושים/בהליך גירושין?

    אמנם, התאבדות היא פעולה אינדיבידואלית, שנעשית עקב החלטתו האישית בלבד של המבצע. לכן, אולי קשה לומר, גם לגבי גברים שמתאבדים כתוצאה מהליכי גירושין וגם לגבי כל אדם אחר שמתאבד, מהי הסיבה להתאבדות.
    ואולם, לאור העובדה שהתאבדות גברים כתוצאה מהליכי גירושין היא תופעה של ממש, ייתכן וניתן להצביע על מספר נתונים ולהגדירם כסיבות הנפוצות להתאבדות מסוג זה.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      אחת הסיבות הנפוצות ביותר להתאבדות שכזו, היא קשיים כלכליים אליהם נקלעים הגברים לאחר תום החיים המשותפים עם בת זוגם. ברוב המקרים, הגברים הם אלה שעוזבים את בית המגורים המשותף, דבר המחייב אותם בהוצאות כספיות רבות, שככל הנראה אין לנשים. בנוסף, הגברים משלמים מזונות, שסכומם, לעתים, אינו פרופורציונלי ביחס להכנסותיהם של הגברים. לקשיים כלכליים יש השפעה ישירה על המצב הנפשי, ולעתים הדבר יכול להוביל לנטיות אובדניות.

      סיבה נפוצה נוספת היא הניתוק מהילדים, במיוחד כשמדובר בילדים בגיל הרך. לרוב, עקב חזקת הגיל הרך, לאחר גירושין, ילדים בגיל הרך נשארים להתגורר עם אמם, בעוד שמפגש האב איתם מסתכם במספר שעות מעטות בשבוע. עקב כך, יכולה להתעורר אצל האב תחושת בדידות עמוקה ודיכאון, שבסופו של דבר יובילו גם כן לנטיות אובדניות.

      איך ניתן למגר את התופעה?

      אחת מהדרכים למיגור התופעה היא העלאת המודעות לקיומה. מדובר בתופעה שלא מקבלת סיקור רב בתקשורת וברשתות החברתיות השונות, ורבים, בפשטות – לא מודעים לה.

      בנוסף, יש לציין שכיום קיימות מסגרות שונות המסייעות לנמצאים בהליכי גירושין להתמודד באופן נכון עם המצב.

      לסיכום, הרוב המוחלט מהמתאבדים בכל שנה הם גברים, והרוב המוחלט מאותם גברים הם גרושים. הסיבות לכך, יכולות להיות, בין היתר, קשיים כלכליים וניתוק מהילדים.

      ניתן למגר תופעה זו ע"י העלאת המודעות לקיומה, באמצעות סקירה יותר רחבה בתקשורת וברשתות החברתיות השונות. בנוסף, חשוב שכל אדם החווה הליך גירושין ומרגיש במצוקה, יידע שקיימות מסגרות שונות שיכולות בהחלט לסייע בעניין, ולא יתבייש לפנות אליהן.

      אנחנו עושים מאמץ לדייק בכל התוכן המופיע באתר הסברה משפטית יחד עם זאת האמור באתר אינו תחליף לייעוץ משפטי והמסתמך על האמור באתר – עושה כן באחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9974772 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף