Hasbara_MainPic הסברה משפטית
Hasbara_MainPic הסברה משפטית
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9974772

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    תאונות דרכים עם קורקינט- מי יפצה ואת מי תובעים?

    הרכיבה על קורקינט חשמלי בישראל הולכת ונעשית פופולרית יותר ויותר. הגיל המותר לרכיבה הוא מגיל 16 ומעלה. אך בפועל רבים מהרוכבים אינם עומדים בדרישה זו. רוכב שגילו נמוך מ-16 וייתפס מסתכן בקבלת קנס בשיעור של 1000 ₪ על כך על ידי המשטרה.

    תאונות דרכים עם קורקינט- מי יפצה ואת מי תובעים?

    על אף שזה לא תמיד נראה כך, שימוש בקורקינט מחייב ציות לכללי התנועה. רוכבים צעירים אשר גילם נמוך מהמותר בחוק הינם חסרי ניסיון בנהיגה ואינם בקיאים בתמרורים ובחוקי התנועה. מצב זה מגביר את הסיכון הכרוך ברכיבה עבורם ועבור משתמשי דרך אחרים.

    תוכן עניינים

    עלייה במספר תאונות הדרכים עם קורקינטים חשמליים

    • לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה– קיימת עלייה חדה של 12% במספר התאונות מסוג זה.
    • לפי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים– מספר הפצועים קשה וההרוגים עלה גם כן. העובדה שלא מדובר רק בפציעות קלות מחדדת את הסיכון הכרוך בתאונות מסוג זה.

    נתונים אלו מפתיעים בשל העובדה שבשנים הנבדקות, 2020 ו-2021, נגיף הקורונה צמצם משמעותית את שיעורי התחבורה אך עדיין עלה שיעור התאונות.

    האם קורקינט חשמלי מוגדר כרכב מנועי?

    ביחס לשאלה זו נערכו דיונים רבים. בשנת 2013 נקבע לפי הכרעת בית המשפט העליון כי קורקינט ממונע פטור מהחובות שפקודת התעבורה מחילה על רכב ממונע. לקביעה זו השפעה ישירה לעניין תאונות הדרכים, נפגעים ופיצויים.

    רוכב קורקינט שנפגע במסגרת רכיבתו על ידי רכב ממונע מוגדר כנפגע תאונת דרכים, בדומה לאופן שבו מתייחס החוק להולך רגל שנפגע בתאונה. אך רוכב שנפגע מהרכיבה עצמה אינו זכאי לפיצויים ואינו מוגדר כנפגע תאונת דרכים. הדבר משליך גם על אדם שפגע בו רוכב.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      תאונה בין קורקינט להולך רגל

      באם התרחשה תאונה בין רוכב קורקינט להולך רגל לפי החוק לא אירעה תאונה. שהרי, רוכב הקורקינט לא מוגדר כרוכב על 'רכב מנועי'.

      מה ניתן לעשות?

      הולך רגל שנפגע על ידי רוכב קורקינט יכול להגיש תביעת נזיקין אישית כנגד הרוכב. את התביעה יש להגיש תוך הוכחה של קיום אחריות מצד הרוכב כלפי הולך הרגל. ותוך הוכחת התרשלות מצד הרוכב במילוי אותה אחריות.
      את התביעה יש להגיש בליווי חוות-דעת רפואית המגלמת בתוכה את הנזקים שנגרמו כתוצאה מהתאונה. לאחר הגשת התביעה יבחן בית המשפט את המקרה לפי שיקול דעתו.

      חשוב לציין כי בתביעה מסוג זה יברר בית המשפט האם להולך הרגל היה אשם תורם לתאונה. באם ייקבע שלהולך הרגל אשם תורם- מידת האחריות תחולק בין הולך הרגל לרוכב הקורקינט והפיצוי לא יינתן במלואו. במקרים מסוג זה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ מעורך דין המתמחה בתחום. על מנת לקבל סיוע בהגשת התביעה ובצירוף ההוכחות והראיות הרלוונטיות שייתמכו את הטענות. זאת כדי למצות את זכויות הנפגע ולקבל את הפיצוי המתאים.

      אנחנו עושים מאמץ לדייק בכל התוכן המופיע באתר Hasbara יחד עם זאת האמור באתר אינו תחליף לייעוץ משפטי והמסתמך על האמור באתר – עושה כן באחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9974772 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף