Hasbara_MainPic הסברה משפטית
Hasbara_MainPic הסברה משפטית
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9974772

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    5 נושאים שאסור לפספס כשעורכים הסכם גירושין

    יחסינו עלו על שרטון. מה עושים? אנשים שנישאו בישראל לא תמיד נשארים ביחד, קורה שמתגלע סכסוך.

    תוכן עניינים

    במקרים כאלה, מה אפשר לעשות?

    כשמפרקים את מערכת היחסים המשפחתיים יש כמה אלטרנטיבות לתהליך משפטי שעלול להיות ארוך וקשה ושעלול להזיק לכם או לבני משפחה אחרים. אחד הפתרונות המוכרים הוא הסכם גירושין.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מה זה הסכם גירושין?

      לפי חוק החוזים – מותר לערוך הסכמים בחוזה כתוב, המסדיר את היחסים בינכם. בחוק יחסי ממון – סעיף 1 – מוגדר הסכם המסדיר את יחסי הממון בין בני זוג. במידה ואין לכם הסכם כזה, או שאין בו סעיף המגדיר מה קורה לרכוש ביום שנפרדים, כדאי לכם לערוך הסכם המסדיר את יחסיכם לאחר הגירושין, או בקיצור, בהסכם גירושין. ההסכם מייתר את ההליכים בבית המשפט, גם אם כבר התחילו, כיוון שהוא מהווה אלטרנטיבה לניהול הגירושין.

      למה זה חשוב?

      מרגע אישורו, ההסכם מקבל תוקף של פסק דין וניתן לאכוף אותו בהוצאה לפועל ובביטוח לאומי (וכן הוא מוכר על ידי רשויות המדינה – משרד החינוך והבריאות, קופות החולים).

      ומה אם שכחתם פרטים ונזכרתם אחר כך? או שהמציאות השתנתה? – ניתן לערוך, על ידי בקשה לשינוי, או תיקון ההסכם לבית המשפט או לבית הדין הרבני שאליו פניתם.

      בואו נדבר על 5 נושאים, שאסור לכם לפספס, כשאתם עורכים הסכם גירושין:

      1. לפני הכל, אסור לשכוח ענין טכני פשוט לאחר ניסוח ההסכם, יש להגיש בקשה לאישור הסכם גירושין – לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני המוסמך (שבתחום שיפוטו מצוי בית המגורים המשותף האחרון של בני הזוג). בלי אישור ההסכם, בערכאה שבחרתם, לא יהיה לו תוקף בהוצאה לפועל, בביטוח לאומי, בבתי הספר ובקופות החולים.
      2. מיקום, מיקום, מיקום – יש רק שתי ערכאות משפטיות שניתן לגשת אליהן לאישור הסכם גירושין, הגשה משותפת, של שני בני הזוג, בבית המשפט לענייני משפחה או פתיחת תיק בבית הדין הרבני. לכל אחד מהם, יתרונות וחסרונות. חשוב לבחור את זו המתאימה לכם ביותר.
      3. תכנים בהסכם – חמי רודנר כתב בשירו "בואי נפרד" – "את הרכוש כבני תרבות, נחלק על כוס קפה", אז על הרכוש והזכויות הסוציאליות, חשבתם. גם חובות ומשכנתאות, הסדרי ראיה עם הילדים, לא שכחתם.

      אחד הדברים החשובים ביותר להכניס להסכם גירושין הוא מנגנון הסדרת מחלוקות עתידיות, כי מתישהו בעתיד, אתם תתקלו במשהו שלא חשבתם עליו. מנגנון כזה יכול להיות החלק הגמיש בהסכם, מה אם יום אחד תרצו לקחת את אחד הילדים לאיבחון ובן או בת הזוג לא יסכימו? הילדים הם בנפשנו, וחשוב לדעת איך נדון ונכריע בענייניהם באופן מוסכם בעתיד.

      1. סידור הגט לאישה – זה נשמע משהו קטן ושולי, אבל בהסכם הגירושין אסור לפספס את מתן היחס לסידור הגט שכן במידה ולא הסכמתם, הדבר יכול להגרר למצב שבו לאישה יהיה אסור להנשא כדת משה וישראל, לאיש אחר לאחר הגירושין. הידעתם שג"ט הוא ראשי התיבות גמר טוב? בישראל מתן אישור גירושין לאחר הסדרת הגט, הוא בסמכות בתי הדין הרבניים בלבד, ולכן חשוב להסדיר ענין זה כבר בהסכם הגירושין שאכן יהיה גמר טוב למערכת היחסים. העניין חשוב לשני הצדדים אך בעיקר לך, האישה, כי מי שהתחתנו לפי דת משה וישראל תחת חופה וקידושין, מחויב לערוך את טקס מתן הגט, שלו משמעות משפטית ודתית, בבית הדין הרבני. בסופו, ינתן לכם אישור הגירושין המיוחל ותוכלי ,אם תרצי בעתיד, להתחתן עם אדם אחר.
      2. אחרון חביב – לראש שקט והרגעת המתיחות שמתלווה לעריכת הסכם גירושין, מומלץ להגיע לעו"ד מנוסה, שמוסכם על שניכם. לא חובה לערוך הסכם גירושין אצל עו"ד, אבל מכיוון שאין חכם כבעל ניסיון, וניסיון מקצועי שנרכש בניסוח וכתיבת הסכמי גירושין רבים, שווה זהב, מומלץ ללכת למי שאתם סומכים עליה או עליו שיתנו לכם שירות מקצועי ומעולה ויהיה איתכם עד האישור המיוחל.

      אנחנו עושים מאמץ לדייק בכל התוכן המופיע באתר Hasbara יחד עם זאת האמור באתר אינו תחליף לייעוץ משפטי והמסתמך על האמור באתר – עושה כן באחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9974772 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף